Реприза

Ђорђе Малавразић

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије ''Код два бела голуба'' сваког понедељка слушаћемо емисије које говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

Други програм Радио Београда основан је 9. фебруара 1958. године. На почетку, био је конципиран као лакши и забавнији програм, "благо усмерен ка младима". Данас је под именом Радио Београд 2 тај програм у потпуности посвећен култури и уметности. У оквиру бројних емисија овог програма прате се и коментаришу збивања у нашој култури. Поред тога, овај програм даје свој стваралачки допринос и у форми уметничког радиофонског израза, пре свега у Драмском програму, али и у другим емисијама посвећеним књижевности, музици, ликовној уметности и језику.

Ђорђе Малавразић, есејиста и новинар, некадашњи главни и одговорни уредник овог програма, у емисији "Код два бела голуба" реализованој 2018. године, говорио је о историји, концепту и дометима Радио Београда 2.

Аутор емисије Тамара Крстић. 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије