Драмски програм за децу - Дејан Алексић: Фрка око брка, премијера

У својој драми Дејан Алексић се кроз стих и преображај класичног обрасца бајке за децу пробија до нових значења које приче за мале и велике људе могу имати.

У његовој драми за децу витез проналази сродну душу, духовно „уклопиву" баш са њим, преко преплитања мотива борбе са непријатељским краљем који угрожава краља и краљевину које витез штити и заступа. Кроз игру са витезом који има само један брк и због тога пати, и принцезе непријатељске краљевине која крије лице јер такође има један брк, стижемо до поенте и смисла сваке бајке о проналажењу сродне душе.

Љубав која се рађа на први поглед између витеза пољуљаног самопоуздања и принцезе која такође пати од недостатка самоуверености добија своје место кроз пољубац који је знак те љубави, али у исто време и кључ, разрешење обостраног проблема двоје заљубљених због сопственог изгледа. На један изузетно оригиналан и духовит начин писац акцентује потребу за љубављу и миром уместо уобичајене борбе да се савлада непријатељ који угрожава краљевину.  Ова необично духовита и емотивна дечја драма у стиху повремено подсећа на ведрину Јована Јовановића Змаја а повремено и на благородни иронијски дух Душка Радовића.

У драми играју Дубравко Јовановић, Ваја Дујовић, Божидар Стошић, Борис Пинговић, Радован Миљанић, Миодраг Милованов, Синиша Убовић, Тања Мирчетић и Александар Крстић.

Лектор је Наташа Шуљагић, музички сарадник Драган Митрић, тон мајстор Милан Филиповић.
Редитељ драме је Милош Јагодић а уредница серије Мелина Пота Кољевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара