Доживети стоту

Данас вас водимо у сремачку варош - Стару Пазову. Одшкринућемо врата Центра за социјални рад који је недавно обележио три и по деценије од оснивања. Разговараћемо с директорком Радом Жугић и социјалном радницом Мирјаном Соколовић о томе како помажу старијим суграђанима у оквиру специјализованих служби.

Чланице Удружења пазовачких жена Мара Родић и Зузана Ковач ће представити словачку народну ношњу, националну кухињу и песме свога поднебља.

А поводом 17. рођендана емисије "Доживети стоту" у госте нам долази њен оснивач и први уредник и водитељ - Видак Масловарић. Подсетиће нас како је далеке 2000. године, 10. новембра, тада у 20 сати, на Радио Београду 1 настао јединствен радијски концепт на Балкану, посвећен сениорима.

Поводом 11. новембра - Дана примирја, о тешким и славним данима наше војске у Великом рату, говориће чувар Српског војничког гробља у Солуну Ђорђе Михајловић, а у историјској радио-читанци ћемо се вратити у време војводе Степе Степановића, највећег војсковође и хероја кога је Србија икада имала.

Уредник и водитељ је Марина Стојадиновић.

Музички уредник је Драган Димић.

Радио Београд 1, 9:05

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије