уторак, 21.02.2017, 17:05 -> 12:41
У средишту пажње
Да ли знамо шта једемо? Који су кључни ризици у прехрамбеном ланцу? Шта ће се на тржишту променити увођењем савета за безбедност хране и строжијом контролом намирница?

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
Србија би до маја коначним формирањем савета за безбедност хране и почетком рада Националне референтне лабораторије, требало да заокружи систем контроле намирница. Планирано је да се то тело, између осталог бави проценом ризика и утврђивањем стандарда безбедности хране а имаће и отворенију комуникацију са потрошачима и произвођачима.
Шта је алармантно на тржишту и чему ће се најпре посветити пажња? Зашто уводимо строжију контролу хране? Шта су недостаци постојећих прописа и контроле? На шта се односе стандарди безбедне хране и колико се поштују? Да ли ће нам бити доступан списак компанија и трговаца који потрошаче доводе у заблуду? Шта потрошач очекује и каква је одговорност потрошача ?
Гости емисије су: професор Иван Станковић са Ветеринарског факултета, професор Недјељко Карабасил са катедре за хигијену и контролу намирница анималног порекла Ветеринарског факултета и Зоран Мићовић, саветник у Министарству пољопривреде.
Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић
Коментари