У средишту пажње

Да ли знамо шта једемо? Који су кључни ризици у прехрамбеном ланцу? Шта ће се на тржишту променити увођењем савета за безбедност хране и строжијом контролом намирница?

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Србија би до маја коначним формирањем савета за безбедност хране и почетком рада Националне референтне лабораторије, требало да заокружи систем контроле намирница. Планирано је да се то тело, између осталог бави проценом ризика и утврђивањем стандарда безбедности хране а имаће и отворенију комуникацију са потрошачима и произвођачима.

Шта је алармантно на тржишту и чему ће се најпре посветити пажња? Зашто уводимо строжију контролу хране? Шта су недостаци постојећих прописа и контроле? На шта се односе стандарди безбедне хране и колико се поштују? Да ли ће нам бити доступан списак компанија и трговаца који потрошаче доводе у заблуду? Шта потрошач очекује и каква је одговорност потрошача ?

Гости емисије су: професор Иван Станковић са Ветеринарског факултета, професор Недјељко Карабасил са катедре за хигијену и контролу намирница анималног порекла Ветеринарског факултета и Зоран Мићовић, саветник у Министарству пољопривреде.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом