Читај ми!

Сећање на глумца Мију Алексића

Милосав Мија Алексић, позоришни, филмски и ТВ глумац, рођен је 26. септембра 1923. године у селу Горња Црнућа, код Горњег Милановца. Глумом се аматерски бавио још од гимназијских дана. Од ослобођења па до 1948. године био је члан Народног позоришта у Крагујевцу.

Члан Југословенског драмског позоришта постао је 1951. и ту је био све до 1965. када је прешао у Народно Позориште, где је и окончао своју позоришну каријеру. Играо је и у Атељеу 212 и на другим сценама. Од 1977. године имао је статус слободног уметника.

Највећу популарност стекао је у серијама педесетих и шездесетих година двадесетог века, нпр. „Весело вече“ (радио) и серије које је режирао Радивоје Лола Ђукић: „Огледало грађанина Покорног“, „Сервисна станица“, „Црни снег“, „Музеј воштаних фигура“ (телевизија). Играо је у више од две трећине свих екранизација Нушићевих дела. Умро је 12. марта 1995. године у Београду.Гост емисије Мија Алексић је био 1993. године, некако одамах по завршетку фила"Танго аргетино" у којем је остварио своју последњу улогу.

Емисија је посвећена сећању на овог нашег великог глумца.

Аутор емисије: Анита Панић

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу