Српски на српском

Кад захлади, највише волим да припремам разне посластице. То није баш тако једноставно, али зато имам један врло корисан кувар, који сам још пре неколико година добила од пријатељице и уз помоћ којег сам постала врсан познавалац разних кулинарских техника. А знате ли шта ми се у том кувару највише свидело? То што за многе посластице, као на пример за славске колаче, постоји и такозвани посан рецепт.

Кад већ имам користан кувар, одлучила сам да своје најближе обрадујем „куглоф" колачима! И, добро познавајући своје омиљено штиво, врло брзо сам пронашла рецепт који ми је био потребан. Али, када сам га прочитала до краја, приметила сам да ми неки састојци недостају. Не предавајући се, брзо сам истрчала напоље и скоро прелетајући улицу дошла сам до најближе комшинице, која је имала готово све што ми је недостајало.

Хм, остало је још само да купим 200 грама сувог грожђа и мало прах-шећера. Успут сам свратила до оближње продавнице и продавачица ми је дала рачун и казала да треба да платим 200 динáрā.....

Аутор текста: Катарина Рашић, студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)

Драмски уметник: Јадранка Селец

Уредник: Мирјана Блажић Микић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом