Српски на српском

Е, што ми је драго што је готов пост! Немојте погрешно да ме разумете, ја сам часан човек, држим до вере, обичаја и традиције, али што ми тешко пада она лагана храна!

Све ме нуткају неким салатицама, морским плодовима, те пробај сармице с пиринчем, те ево ти овај дивни печени смуђ, он ти је посан... Кажу, здравије је, а ја сам ионако болесан, имам повишен притисак. Ма, маните ме, људи, приче о томе како је врсан кумин пребранац. Да питам ја вас, где је ту један фин, масан комад свињетине? Страсан љубитељ доброг залогаја, као што сам ја, просто је завистан од тога. Бићу радосан због понуђеног филета рибе само уколико се, неким чудом, у мом тањиру претвори у сласан прасећи бут!

Аутор текста: Јана Ковачевић, студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)
Драмски уметник: Феђа Стојановић
Уредник: Мирјана Блажић Микић

Радио Београд 1, 10.55

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом