Koд два бела голуба

1783. године у Бечу објавио је Захарије Орфелин своје дело "Искусни подрумар".За стотинак година књига је доживела 4 издања, 2 на славеносербском и 2 на српском језику.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Осим историје винарства књига садржи бројне рецепте и савете за припремање разноврсних напитака и сирћета.

Рецепт за путнике гласи: "Узми комад хлеба с кором, метни у жестоко сирће да 24 сата престоји, па онда извади и осуши. Овај хлеб можеш и на пут носити и где сирћета не будеш могао добити, а ти метни тога хлеба мало у вино или у воду и постаће одмах добро сирће".

Радио Београд 1, 20.00

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом