Линија за џез и блуз

У вечерашњем издању „Линије за џез и блуз“ биће представљено пет нових издања новије европске џез продукције.

У вечерашњем издању „Линије за џез и блуз" биће представљено пет нових издања новије европске џез продукције:

1.Yuri Honing Wired Paradise - White Tiger (Jazz In Motion Records)

2.Hellmueller Sisera Renold - 9 Views of a Landscape (Neu Klang)

3.Phishbacher New York Electric Trio - Live In Europe (Lofish Music)

4.Philipp Van Endert Trio - Rosebud (Jazz Sick Records)

5.Miniatur Orchester - Pro Specie Rara (Unit Records)

Свако издање биће представљено у оквиру 25-минутног блока, уз кратку причу и музику са албума.

Саксофониста Јури Хонинг је један од најистакнутијих савремених џез музичара у Холандији.Пројекат Wired Paradise представља сусрет поп, рок и фанки музике са џезом, са електричним инструментима у постави (две гитаре и бас). На албуму снимљеном током њихове светске турнеје 2009. године налазе се и обраде хитова Дејвида Боувија и Бјорк. Састав ће бити главни гост овогодишњег џез и блуз фестивала Jazztronic у Вршцу, 28. маја.

 

 

 

Швајцарски гитариста Франц Хелмилер и контрабасиста Лука Сисерасрели су се на студијама у Луцерну, остварујући дугогодишњу сарадњу у различитим пројектима. На једном џем сешну задесили су се на сцени са бубњарем Тонијем Ренолдом, убрзо оснивајући нови трио, који одликује спонтаност и велика енергија. „9 Views of a Landscape" је њихов други студијски албум.

 

 

 

Волтер Фишбахер је аустријски клавијатуриста који живи и ради у Њујорку. Његова музика је мешавина бројних стилова (соул, фанк, салса, госпел, техно, поп, ритам и блуз) са савременим џезом, у чему је непосредно инспирисан радовима великана аустријског џеза који је каријеру такође остварио у Сједињеним државама, Џоа Завинула.

 

 

 

 

 

Miniatur Orchesterсвоју музику дефинишу као мешавину диксиленда, worldbeat-а, Балкана, и импровизоване музике. Неуобичајену поставку инструмената чине два бубњара и пет дувача (тенор саксофон, кларинет,бас кларинет, труба-флигелхорна и тромбон). Овај септет, који чине истакнути музичари са швајцарске џез сцене, предводи јерменски тенор саксофониста Аракси Карнусијан. 

 

 

 

 

Немачки гитариста Филип Ван Ендерт студирао је и стицао почетна искуства у Сједињеним државама, да би по повратку покренуо низ различитих пројеката (соло, дуети,трија и веће формације), као и дискографску кућу Jazz Sick Records. Претходни албум трија номинован је за German Record Award 2006, у категорији „џез албум године". На актуелном албуму трио сарађује са америчким сакфосонистом Риком Маргицом.

 

 

 

„Линија за џез и блуз" се емитује недељом од 18 до 20 сати.  

 

Промовише најновија издања домаће и светске џез продукције, прати глобалне трендове и одржава везе са водећим џез центрима. Годишње представи 150-200 нових наслова што је више него довољно да будете потпуно упућени у актуелна џез стремљења у свету.

Аутор и водитељ Војислав Пантић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара