Линија за џез и блуз

У вечерашњем издању „Линије за џез и блуз“ биће представљено пет нових издања слaвне минхенске дискографске куће ECM Records.

У вечерашњем издању „Линије за џез и блуз" биће представљено пет нових издања слaвне минхенске дискографске куће ECM Records:

 

1.Keith Jarrett - Paris/London Testament

2.Ralph Towner & Paolo Fresu - Chiaroscuro

3.Paul Motian Trio - Lost In A Dream

4.John Abercrombie Quartet - Wait Till You SeeHer

5. Nik Bärtsch's Ronin - Llyrìa

 

Свакои здање биће представљено у оквиру 25-минутног блока, уз кратку причу и музику са албума. Дистрибутер ECM Records за Србију је продукција One Hi-Fi.

 

Вечерашња емисија биће и добра прилика да се упореди музика различитих формација састава који снимају за ову продукцију - од соло извођења (Кит Џерет), преко дуета(Ралф Таунер и Паоло Фрезу), трија Пола Моушна и квартета Џона Аберкромбија, доквинтета швајцарског пијанисте Ника Берча. Последњи соло албум Кита Џерета, снимљен уживо на концертима у Паризу и Лондону, био је један од нај успешнијих ECM албума у 2009. години, а добио је и признање за албум године британског часописа Jazz Wise. Посебну посластицу у вечерашњој ретроспективи представља први албум нове џез супергрупе бубњара Пола Моушна, у којој су се нашли пијаниста Џејсон Моран и тенор саксофониста Крис Потер, двојица најталентованијих америчких уметника средње/млађе генерације на тим инструментима. 

 

На последњој годишњој листи Down Beat-а, ECM Records је по трећи пут за редом изабран за издавача године,а оснивач ове куће, легендарни Манфред Ајхер, по трећи пут за редом освојио је титулу продуцента године.

 

„Линијаза џез и блуз" се емитује недељом од 18 до 20 сати.  

 

Аутор емисије је Војислав Пантић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара