Читај ми!

Шта су развојна саветовалишта и зашто су важна?

Развојна саветовалишта при домовима здравља окупљају стручњаке попут дефектолога, психолога, логопеда, педагога, социјалних радника, како би формирали тим са мултисекторским приступом и пружили потребну подршку деци и породицама.

Услуге се углавном односе на различите развојне сметње, проблеме са говором, пажњом, слухом, неуролошке или моторичке потешкоће, и многе друге ствари које утичу на психомоторни развој предшколске и школске деце. 
До сада су услуге раних интервенција заживеле у чак 19 градова и општина, а у Суботици, Краљеву и Раковици су комплетно опремљена развојна саветовалишта, уз помоћ организације УНИЦЕФ.
Ове године циљ је да се мрежа Развојних саветовалишта прошири на још шест градова: Ужице, Пирот, Ваљево, Смедерево, Бор и Јагодина. О свему томе од 11 сати разговарамо са Јеленом Ковачевић из Уницефа, а чућете детаљније и како изгледају развојна саветовалишта и коме све могу бити од користи. 

Пре тога, у рубрици Тек да се зна преносимо вам занимљивости из света, а ту су и друге информације за организовање дана, уз вашу омиљену музику. 

Емисију воде Јелена и Круна.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво