Читај ми!

У царству, боја, мириса и укуса зачина

Колико нам зачини и њихов спектар раличитих укуса, боја, мириса, изгледа, могу говорити о неком делу света, о његовим карактеристикама гастрономији, људима?

О томе нам говори изложба „Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса“ аутора др Уроша Бузуровића, која је отворена у Природњачком музеју. Изложба која је и миришљава и тактилна, пружа посетицима прилику да сaзнаjу више о митовима, предањима и веровањима везаним за зачине, али и о њиховој кључној улози у гастрономији.

Са вама су Ружица и Јелена.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом