Читај ми!

Шта рече?!

Самса, сеченица, пропећ, тарана, мафиши, капама...

Нека од ових јела постоје у различитим крајевима Србије али ако испред понеког од њих додамо врањска, јасно вам је да је реч о гастрономском наслеђу града мерака и севдаха. Истраживачи Завода за проучавање културног развитка су објавили још једну монографију из едиције „Укуси”. Након Ђердапа, Старе планине, Златибора и Делиблатске пешчаре, дошао је на ред и један град и његова богата гастрономска традиција. Понеку од мноштва прича, анегдота и рецепата чувених специјалитета овог краја са нама ће поделити Дејан Загорац и др Јелена Ђорђевић, уредници „Укуса Врања”. Остале приче прочитајте или сазнајте сами и обавезно, ако већ нисте, посетите сликовити град у Врањској котлини, који је, упркос свему, успео да очува своју личну, упечатљиву културу.

Водитељи Ивана Весић и Миодраг Стошић

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове