Срећа – блиставо и страшно

Финска која је проглашена за најсрећнију земљу на свету, поклања бесплатно путовање у ту земљу на четвородневни мајсторски курс финске филозофије и животне равнотеже. Први фински Мастерклас среће одржаће се од 12. до 15. јуна у луксузном одмаралишту Куру у јужној Финској.

Да ли долазимо у ситуацију да постајемо мање срећни јер не живимо у Финској, немамо новац за луксузни мастерклас, или јер се нисмо ни запитали како се учимо да будемо срећни?

Медицинска истраживања говоре у прилог томе да смех као лек и јесте реална а не толико сулуда идеја. Док не докучимо механизам којим позитиван поглед на свет смањује негативне ефекте стреса, причамо о томе како се бавити наизглед немогућом мисијом: Како бити срећан? Да ли су наше поставке ове емоције погрешне и како да извучемо тај штап из точка бицикла који возимо?

Од 11 часова кроз различите научне дисциплине, примере, животне приче и оне на молекуларном нивоу, заједно ћемо размотрити да ли је концепт среће оптерећујућа или нужна идеја за опстанак и динамику човечанства, како да нас мање нервира и како да је заиста заволимо, са свим својим (или нашим?) манама.

Емисију воде Јелена и Круна.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво