Пољуби ме филмски, на аеродрому док пада киша

Филмски јунак укључује ТВ на ком креће баш почетак реченице и то о догађају који њега занима; који секунд пре тога, у просторију је ушао врло лако сломивши прозорче на вратима и откључавши браву кроз њега.

Када је чуо шокантне информације од ТВ спикера, испљунуо је цео срк воде, велик као четири гутљаја. Истрчао је из стана, зграде, поскочио ка тротоару са хладнокрвним изразом лица и безбедно побегао од експлозије-заседе.
Да ли је и вама доста оваквих филмских клишеа? Да ли је „бог из машине” у грчким драмама претеча нереалних расплета у кинематографији, нарочито холивудској, и зашто постоје? Који клишеи имају шарм, функцију, а данас и сопствене пародије?
Како би изгледали филмови без нелогичних (емотивно или по законима физике) сцена и крајева, како би се јунаци извукли? Који су клишеи 21. века?
На ова питања одговарају Слободан Новокмет, научни сарадник Института за српски језик САНУ и аутор блога „Филмски шаптач”, као и филмски критичар, аутор и драматург Иван Велисављевић. Са вама ћаскамо о омиљеним, најиритантнијим, најсмешнијим филмским клишеима, трагамо за њима и у домаћој кинематографији, од 11 до 14 часова.
Након тога, очекује вас пар музичких тема - песме у вези са данашњим датумом, и пола сата музике из Србије и региона.

Емисију воде Ивана и Круна.

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара