Летња башта

Да ли међународни протести за очување животне средине могу да промене нашу свест?

У току је недеља (20 - 27. 9.) посвећена глобалним протестима о клими и климатским променама. Неколико догађаја - „Недеља за будућност” (Week For Future), „Петком за будућност” (Fridays For Future) и „Глобални штрајк за климу” (Global Climate Strike) само су неки од покрета који имају за циљ скретање пажње јавности на рапидно глобално загревање, загађење, загушеност планете пластиком и видљиве последице климатских промена. Скретање пажње на алармантну ситуацију у којој се планета налази, иницијатива је Швеђанке Грете Тунберг. Ова тинејџерка је пре годину дана доспела у жижу јавности када је почела да се отворено обраћа светским лидерима, прекорава их и упозорава на то колико смо близу тачке без повратка, уколико не променимо навике. Грета је у међувремену номинована за Нобелову награду за мир, говорила је на самиту Г8 и у Уједињеним нацијама.

У овој „Летњој башти” постављамо питање, да ли се Србија адекватно придружила овим међународним протестима и могу ли људске навике бити промењене на овај начин.

У наставку емисије и другачије теме. Припремамо нове сервисне информације, Културни водич, низ рубрика међу којима и специјал посвећен 50. рођендану Двестадвојке.
У „Временским капсулама” помињемо „INXS” и „Tears For Fears”.

Водитељ Ружица Врховац

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара