Летња башта

Да ли дишете пуним плућима?

У ово доба године многи од нас пате од алергијских напада изазваних амброзијом. Према подацима Агенције за заштиту животне средине, 22. август је забележен као дан у коме је примећен највиши степен полена амброзије у ваздуху, од како се врше мерења. Они који пате од алергија, и без ових података знају да је ситуација непријатна, али се поставља питање да ли је ове године при санирању ове биљке нешто занемарено?

Покушали смо благовремено да дођемо до саговорника из Секретаријата за здравство (који је надлежан за ова питања), затим из Завода за биоциде и медицинску технологију (који врши мониторинг и уништавање амброзије) али нико није био расположен да говори на ову тему. Ми јесмо, посебно у ово доба године када је проблем горући, нарочито на територији Београда и Војводине.

У наставку теме које мање „гуше”. У Сенти се одржава традиционални међународни фестивал топловаздушних балона. Иако најстарији облик летења, балонарство је данас један од ретких, али и најатрактивнијих спортова повезаних с летењем. О томе детаљније у другом сату емисије.
Припремамо и две „Временске капсуле” - 4. септембра 1981. рођена је певачица и глумица Бијонсе, а 4. септембра 2012. је објављен албум „Night Visions”, први албум групе „Imagine Dragons”.
Нисмо занемарили ни вашу љубав према „домаћици” коју емитујемо у „Летњој башти”, као ни репортера који се јавља са београдских улица. 

Водитељ Ружица Врховац

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије