Летња башта

Деца су најтолерантнија бића на свету – док не почнемо да их васпитавамо.

Овај, шаљив, али донекле и тачан афоризам, указује на то како с годинама улазимо у такве обрасце понашања, да више размишљамо шта је различито међу људима него шта нам је заједничко. Примерима из окружења, васпитањем, и на још много начина, деца се прилагођавају свету одраслих, у ком једнакост међу људима постаје углавном само декларативна ствар која мора да се регулише законом.

Наша Лана Николић разговарала је о различитости са децом из вртића „Краљевство Нарнија”, одговарала на њихова директна питања о томе зашто неко мора да носи штаке, како причати о „другачијостима” (види слику) и колико су оне чешће неважне, него што ми старији то мислимо. 

У наставку емисије очекује вас више музике, приче о песмама, важним албумима, рођенданима музичара, а завирићемо и у највеће хитове светских топ листа. Обрадоваће вас и пола сата „домаћица”, песама из Србије и региона. Предлажемо вам предстојеће догађаје широм Србије, свирке и концерте, пратимо сервисне информације важне за организовање дана, а наш репортер је на градским улицама, са актуелним причама.

Водитељ: Круна Пинтарић

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије