Обрати пажњу!

Једнократна пластика као опасан отпад

Однедавно су пластични производи за једнократну употребу стављени на „црну листу”" у Европској унији али и у земљама на другим континентима. У овакав отпад спадају сламчице, балони, штапићи за уши, пластични есцајг... Рок за престанак производње једнократне пластике за многе је већ 2020. година. Колико је Србија далеко од одлуке да се такозвана „опасна пластика” забрани?

Разговарали смо са Кристином Цвејанов из „Екостар пака” и Михаилом Матеским, директором једне од водећих компанија за рециклажу „Грин Тек”.

У наставку емисије другачије теме. У „Културном водичу” предлажемо занимљиве догађаје који вам могу улепшати свакодневицу, а „Временску капсулу” посвећујемо певачу Тому Џонсу који је рођен на данашњи дан. Препоручујемо вам и рубрику „Шта каже мрежа” у којој причамо о вештачкој интелигенцији способној да на основу гласа претпостави изглед особе. 

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво