Повишен тон

Како пешак да пређе улицу?

Овогодишњим изменaмa и допунaмa Закона о безбедности саобраћаја пооштрeнe су казне за већину прекршаја, али прописaнe и мало блаже обавезе возача према пешацима. Тако се отвара могућност да возачи сами процене да ли треба да се зауставе код пешачког прелаза (без семафора) да би пешацима омогућили безбедан пролаз. Ово правило законодавац оправдава убрзавањем проточности саобраћаја, као и повећањем одговорности пешака. Како ће у пракси oвa правилa бити примењенa? Где престаје увиђавност и добра гестикулација пешака/возача, а почиње законска процена ситуације? „Преваспитати”, максимално обезбедити или кажњавати? Можда и сва три, а то ће показати наша анкета међу пешацима и њиховим навикама у вези сa преласкoм улице. Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја говориће детаљније о законски обавезним „добрим и здравим навикама” понашања у саобраћају.

На данашњи дан 1992. године биоскопске сале испунила је публика, жељно ишчекујући наставак приче о човеку-слепом мишу. Тада јe премијерно приказан филм „Повратак Бетмена” са Мајклом Китоном, Денијем Девитом и Мишел Фајфер у главним улогама. Овоме посвећујемо рубрику „Датум, време, место” у другом сату емисије.

Послe 15 часова говорићемо и о једнодневном фестивалу за децу „Позоришна дугодневница 2018”, који ћe бити одржан на новобеоградском Театру на Сави уз мноштво бесплатних забавних садржаја и радионица.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво