Повишен тон

У каквим су односима одрживо коришћење природних ресурса и нове пословне могућности?

Какав је (природни) укус бизниса? Ово је назив дискусије која је прошле недеље одржана у Дому омладине Београда, намењене пре свега младима и општој популацији. Жеља је била да млађе генерације подстакну на размишљање да, иако смождени од обавеза и урбаног начина рада и живота, могу заједничким залагањем да створе прелепе и драгоцене оазе заборављених чинилаца света око нас. Сем практичних савета за почињање биоодрживог бизниса, указивано је и на слабости регулатива и неразумевање које такође често одмаже код малих агробизниса. Разговарало се и о пчеларству и органској храни као бизнису, пчеларским и органским производима, изазовима урбаног пчеларења и узгоја разних култура у граду, као и темама које ће дочарати пчеларство, органску производњу и одговорно коришћење природних ресурса, на потпуно нови начин. Чућете шта су овим поводом говорили проф. др Љубиша Станисављевић са Биолошког факултета БУ, Владимир Савановић, Удружење пчелара Лесковац и Катарина Миленковић, Ама центар - Башталиште. 

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије ове године по други пут оганизује такмичење „Домаћинство које су ласте изабрале" у оквиру кога траже домаћина који има највећи број заузетих гнезда сеоских ласта на свом имању. О лепој страни ове приче као што је награда која очекује победника али и о лошим странама - шта угрожава наше сеоске ласте и зашто њихова популација опада још од 1980. године разговарамо у другом сату емисије.

Пре тачно 37 година, омиљени пустолов џемсбондовског шарма, Индијана Џонс, по први пут се појавио у биоскопима широм САД, у филму „Отимачи изгубљеног ковчега". Оскарима овенчано остварење Џорџа Лукаса и Стивена Спилберга, тема је рубрике „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво