Повишен тон

Мада су по закону хитни, велики број радних спорова траје између две и пет година, а неки су старији и од деценије.

Разлози за овакво стање, сматрају судије, су то што велики број њих није специјализован само за ову материју, него раде и остале парнице и што немају услове за рад да би могли да поштују законско начело хитности.

Са друге стране из Агенције за мирно решавање спорова која је основана 2005-те године наглашавају да за њу још увек неки ни не знају или не препознају предности овог вида решавања спорова мимо суда а од оснивања је вођено преко 15000 поступака и око 6000 успешно решено.

Зашто се радни спорови у пракси одуговлаче, да ли би решење можда било у установљавању радних судова као специјализованих судова, како изгледају поступци пред Агенцијом за мирно решавање спорова, у каквим споровима најчешће посредују, постоје ли неки поступци које није могуће водити пред Агенцијом у „Повишеном тону” разговарамо са Драганом Бољевић, председницом Друштва судија Србије и Милетом Радивојевићем, директором Агенције за мирно решавање спорова.

Летња манифестација Улица насмејаних лица почиње првог јуна у Аранђеловцу и трајаће до краја септембра. О програму и учесницима манифестације обавестиће нас „Гласник" у другом сату емисије.

Шестог јуна 1896. године (по новом календару), одржана је прва филмска пројекција у Србији и на Балкану, у дворани „Код златног крста" на Теразијама. На овај дан Југословенска кинотека обележава свој празник а ми том датуму посвећујемо рубрику „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво