Повишен тон

Кријумчарење антиквитета

Шверц антиквитета се у свету убраја међу најпрофитабилније и заузима чак четврту позицију после трговине дрогом, оружјем и људима. У Србији је такође заступљен, можда не у тој мери али с обзиром да се ради о предметима који представљају национално културно добро на тај начин се практично продаје имовина ове земље.

Како се боримо са покушајима кријумчарења антиквитета, шта се и како најчешће кријумчари, ко цариницима у томе помаже, зашто су све чешће сведоци трговине старинама и у поштанском саобраћају али и шта све и на које начине „ловци на благо" траже на локалитетима широм Србије разговарамо у „Повишеном тону" са Слободаном Томићем, начелником Одељења за царинске процедуре и Вујадином Иванишевићем из Археолошког института.

У другом сату емисије представићемо вам програм 7. Међународног бијенала уметничког дечјег израза - БУДИ које траје до 11. јуна у Панчеву.

На данашњи дан 1932. године рођен је глумац Душан Почек и њему посвећујемо рубрику „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије