Повишен тон

Реформа гимназија

Месец дана пред упис првака у реформисану гимназију стручној и широј јавности је још увек непознат концепт реформе гимназија. То је закључак са округлог стола „Гимназија за 21. век" који је организовао Форум београдских гимназија. Наставни програми за први разред нису у потпуности усвојени, стручна и шира јавност није упозната из којих уџбеника ће учити будући прваци, непознато је како ће изгледати изборни програми/предмети, а једна од највећих недоумица је концепт опште матуре на крају четворогодишњег школовања.

Учесници округлог стола сагласили су се да је потребан шири друштвени дијалог али пре свега да чињенице у вези са реформом буду свима познате.

У „Повишеном тону" слушамо шта о реформи гимназија знају и имају да кажу др Муамер Зукорлић, председник скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, др Александар Бауцал, Филозофски факултет Универзитета у Београду, др Оливер Тошковић, Филозофски факултет Универзитета у Београду, др Слободан Антонић, Филозофски факултет Универзитета у Београду и Младен Шарчевић, министар просвете који није био на овом скупу али је за 202-ку говорио о овој теми.

У другом сату говорићемо о Ринг Ринг фестивалу који ће бити одржан од 14. до 20. маја. На данашњи дан 1925. године је рођен Бранко Радичевић, песник, романсијер, приповедач, новинар и њему посвећујемо рубрику „Датум, време, место".

Емисију уређује и води Ивана Весић. 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво