Сваштара

У летњем периоду, посебно када су изузетно високе температуре, неопходно је бити посебно опрезан са куповином и чувањем хране. Тада су намирнице лако кварљиве, а ми изложени већим здравственим ризицима.

Због чега се храна чешће квари током лета, како чувати намирнице које не стоје у фрижидеру и шта је најсигурније у вези са храном у топлим данима, чућете у 202 повода од др Зорице Јовановски, начелнице Центра за хигијену и хуману екологију, при Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".
Али лето је време када ипак највише размишљамо о одмору. Зато ће Вам у рубрици „Топ по топ", психолог Снежана Опанковић представити своју топ листу најлепших места које вреди и треба посетити. И ми имамо примамљив предлог, па ћемо говорити о привредно туристичкој манифестацији "Сајам Дунава", која ће бити одржана у Голупцу од 29. до 31. јула. Нећемо заборавити ни подмладак. Стиже прича о бесплатним, креативним радионицама иконописа и стрипа које током распуста организују „Пријатељи деце Београда". Једна од тема ће бити незаобилазне друштвене мреже, а чућете и шта о свом раду и успесима каже виолиниста Душан Панајотовић.

Нови европски рекорд у слагању Рубикове коцке је 7,88 секунди! Како се овако нешто постиже, какве су вештине потребне, зашто Рубикову коцку и даље купују и склапају милиони људи широм света, како изгледа наше такмичење у овој дисциплини чућете у Сваштари а упознаћете и неке људе који су пасионирани љубитељи коцке и многих других „мозгалица".
 

Водитељи: Весна Парезановић Алексић и Ивана Весић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом