Subvencije za prodaju traktora

Vlada usvojila Uredbu o subvencionisanoj prodaji traktora u Republici Srpskoj. Za tu svrhu izdvojeno 50 miliona dinara. Uredba će doprineti podsticanju proizvodnje traktora u Srbiji, rekao šef Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Prodaja traktora u Republici Srpskoj biće subvencionisana sa 50 miliona dinara. Na današnjoj sednici, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o subvencionisanoj prodaji traktora u RS u 2011. godini.

Očekuje se da ta uredba doprinese ekonomskoj saradnji Srbije i Republike Srpske, izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade šef Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je dodao da će ta Uredba doprineti i podsticanju proizvodnje traktora u Srbiji.

Vlada Srbije utvrdila je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Crne Gore o policijskoj saradnji, koji bi trebalo da doprinese boljoj saradnji policija i smanjenju kriminala koji fluktuira između dve zemlje.

Šef vladine kancelarcije za saradnju s medijima rekao je da je na sednici utvđen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Ruske Federacije o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Utvrđen je, takođe, i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Azerbejdžana o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o smanjenju broja lica bez državljanstva.

Na sednici je doneta odluka da Srbija prizna Republiku Južni Sudan kao nezavisnu i suverenu državu, kao i odluka o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Eritrejom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 18. avg 2011, 19:53) - anonymous [neregistrovani]

Kvalitet..

Ja bi da kupim traktor, ali necu da nakon godinu imam uprljanu garazu zato sto pustaju ulje.
Kvalitet je u poslednje vreme bio zaista na niskom nivou. Semerinzi odu za godinu dve, to je strasno. hvalimo se sa strucnjacima , a rezultat slab.
Sramota je da ljudi radije kupuju strani traktor i 10 godina star radije nego novi iz Beograda.Moraju se postovati standardi materijala, obrade i montaze.
Podignimo nivo kvaliteta, pa ce sigurno prodaja ici.