Читај ми!

Subvencije za prodaju traktora

Vlada usvojila Uredbu o subvencionisanoj prodaji traktora u Republici Srpskoj. Za tu svrhu izdvojeno 50 miliona dinara. Uredba će doprineti podsticanju proizvodnje traktora u Srbiji, rekao šef Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Prodaja traktora u Republici Srpskoj biće subvencionisana sa 50 miliona dinara. Na današnjoj sednici, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o subvencionisanoj prodaji traktora u RS u 2011. godini.

Očekuje se da ta uredba doprinese ekonomskoj saradnji Srbije i Republike Srpske, izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade šef Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je dodao da će ta Uredba doprineti i podsticanju proizvodnje traktora u Srbiji.

Vlada Srbije utvrdila je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Crne Gore o policijskoj saradnji, koji bi trebalo da doprinese boljoj saradnji policija i smanjenju kriminala koji fluktuira između dve zemlje.

Šef vladine kancelarcije za saradnju s medijima rekao je da je na sednici utvđen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Ruske Federacije o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Utvrđen je, takođe, i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Azerbejdžana o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o smanjenju broja lica bez državljanstva.

Na sednici je doneta odluka da Srbija prizna Republiku Južni Sudan kao nezavisnu i suverenu državu, kao i odluka o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Eritrejom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво