Читај ми!

SNS: Politički stav o RTS-u

Tomislav Nikolić je izneo politički stav prema uređivačkoj politici Javnog servisa i nije govorio o proceduri izbora direktora RTS-a, rekao Aleksandar Vučić. SNS će poštovati procedure o izboru direktora RTS-a, istakao Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da je lider te stranke Tomislav Nikolić izneo politički stav prema uređivačkoj politici Javnog servisa i da nije govorio o proceduri izbora direktora RTS-a.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li će ta stranka uticati na smenu Aleksandra Tijanića, naveo da će "poštovati procedure o izboru direktora RTS-a i da će sve biti urađeno u skladu sa zakonom".

"Oni koji kontrolišu svaku televiziju u Srbiji imaju sve sekunde do 2014. godine, a nama sole pamet kako smo za nešto krivi. Krivi smo što ih ranije i brže nismo smenili sa vlasti", rekao je Vučić i podsetio da "Javni servis plaćaju svi građani Srbije".

Vučić je ocenio i da su naprednjaci "meta napada demokrata, jer se vlast nalazi u panici i ne zna kako da odbrani svoje pozicije", a osvrnuo se i na kritiku DS-a da je štrajk glađu i žeđu Nikolića bio neodgovoran.

"Ne znam koliko je odgovorno imati toliko gladnih u Srbiji, ali svakako je neuporedivo neodgovornije od toga da ne budete krivi za gladne, a da sopstvenim primerom pokušate nešto da promenite", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a govorio je i o poslovanju javnih preduzeća, "Azotare" u Pančevu i "Skijalištima Srbije", ocenjujući da su u prethodnom periodu poslovali sa gubicima i tvrdeći da je država, zbog, kako je procenio, lošeg poslovanja u "Azotari", "izgubila više stotina miliona evra".

Vučić je naveo da je to preduzeće u 2009. imalo neto gubitak nešto veći od 18 miliona evra, a u 2010. godini je "pod palicom Dušana Bajatovića ta cifra dostigla 40 miliona evra".

Prema Vučićevim rečima, kapital tog preduzća se od 2007. godine konstantno umanjivao, a poslovanje sa više deoničarskih društava, koja su osnovana bez bankarske garancije i ubrzo zatvarana, "Azotaru" je "koštalo oko 62 miliona evra".

Govoreći o poslovanju JP "Skijališta Srbije", Vučić je naveo da je na Kopaoniku, tokom poslednje četiri godine, uloženo bez studije izvodljivosti i opravdanosti više od 30 miliona evra, dok je na Staroj planini uloženo 40 miliona evra, a da pri tom, tvrdi on, nema "normalnog puta", dok su skijaške staze i sistemi za njihovo veštačko osnežavanje najskuplji u Evropi.

"Istražujemo dokumenta o poslovanju ta dva preduzeća i kada budemo imali elemenata za krivičnu odgovornost, podnećemo i prijave protiv odgovornih u njima", najavio je Vučić.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво