Vlada odobrila veće plate

Na današnjoj sednici Vlade Srbije prihvaćena je odluka da se povećaju osnovice za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnom sektoru. Doneta je i odluka o broju posebnih savetnika u ministarstvima.

Vlada Srbije utvrdila je nove osnovice za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnom sektoru koje su uvećane za 5,5 odsto.

Povodom odluke da se aprilske plate svih zaposlenih u javnom sektoru, kao i penzije koje se isplaćuju u maju, povećaju za 5,5 odsto, u saopštenju posle sednice Vlade navedeno je da je povećanje u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

To je, podseća se, drugo od tri planirana usklađivanja plata i penzija u toku ove godine.

Kako je, na konferenciji za novinare u vladi, rekao direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović, broj posebnih savetnika biće između dva i tri po jednom ministarstvu.

Doneta je i Uredba za subvencionisanje kamatnih stopa za potrošačke kredite i kredite za pravna lica, odnosno finansijski lizing, za nabavku trajnih potrošnih dobara i usluga.

Ova uredba je jedna iz paketa antikriznih mera i predviđa da se subvencionišu kamatne stope, pored ostalog i za kupovinu nameštaja proizvedenog u Republici Srpskoj.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o ukidanju viza između Republike Srbije i Japana, koji je postignut razmenom nota u Beogradu 24. februara.

Vlada je donela Odluku o rasporedu korišćenja sredstava za realizaciju projekata Nacionalnog investicionog plana za 2011. godinu, a radi se o 202 projekta u koje će Vlada uložiti 29,689 milijardi dinara.

Srpska vlada izdvojila je 5,2 miliona dinara za pospešivanje zapošljavanja u opštinama Kosovo Polje, Vučitrn i Lipljan, na Kosovu i Metohiji, a tim sredstvima biće obezbeđen posao za oko 120 građana ovih opština u 2011. godini.

Na sednici je doneta odluka o osnivanju Opšte bolnice Valjevo, koja je do sada radila u okviru Zdravstvenog centra Valjevo i usvojen Program Crvenog krsta Srbije za jačanje kapaciteta za delovanje u nesrećama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво