Broz na čelu KP

Josip Joška Broz predao Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu potpise za osnivanje Komunističke partije. Ciljevi partije vraćanje dostojanstva narodu i pomirenje u regionu.

Inicijativni Odbor za osnivanje Komunističke partije, predvođen Josipom Joškom Brozom, predao je u Beogradu Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu 12.000 potpisa za osnivanje te političke stranke.

Broz je, nakon predaje potpisa, istakao da će ciljevi Komunističke partije biti vraćanje dostojanstva narodu, obnavljanje starog sistema vrednosti, socijalno i ekonomsko povezivanje sa zemljama bivše Jugoslavije, kao i moguća saradnja sa Evropskom unijom.

Govoreći pred nekoliko desetina članova i pristalica KP-a, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita najavio je izlazak partije na lokalne i parlamentarne izbore i neminovnost saradnje sa EU.

"Mi smo bili deo Evropske unije i ranije, sarađivaćemo sa svakim ko nam postavi uslove koji odgovaraju našem narodu. Trenutno nam postavljaju neke uslove koji su bezveze. Zašto ne insistiraju da uvedemo propise koji uređuju da je žena zaštićena kao majka, već neke druge koji pokazuju da im nije ni stalo da mi uđemo u EU", rekao je Broz.

Predaju potpisa za registraciju KP-a negodovanjem su propratili, kako su sebe predstavili, aktivisti SKOJ-a, koji su pokličima "dole lažni komunisti" i "bando buržujska" nekoliko puta prekidali Brozovo obraćanje medijima ispred zgrade Ministarstva.

Broz se osvrnuo na njihovo prisustvo ističući da ima ljudi koji se ne slažu sa formiranjem nove partije i koji će, prema njegovim rečima, vremenom shvatiti da Komunistička partija radi u njihovu korist.

"Stvaranje zajednice je projekat koji već izvodi Evropska unija. Mora postojati neka asocijacija u regionu, jer jedni bez drugih ne možemo", istakao je Broz.

Komunistička partija će, kako je najavljeno, braniti lik i delo Josipa Broza Tita, kao i tekovine narodnooslobodilačke borbe, i insistirati na pomirenju naroda.

"Radićemo na tome da napravimo neko pomirenje, svako može biti član Partije, bez obzira na veroispovest i nacionalnu opredeljenost. Nema više živih ni partizana ni četnika, dajte da pomirimo narod i krenemo u borbu za bolji život", zaključio je Broz.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи