Vučić: SNS najjača stranka

Srpska napredna stranka postala najjača politička snaga u zemlji, ali će biti zadovoljna tek kada omogući bolji život građanima, kaže Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da je za dve godine postojanja SNS postala najjača politička snaga u zemlji, ali da se naprednjaci time ne zadovoljavaju jer građani i dalje loše žive.

Vučić je rekao da će SNS biti zadovoljna uspehom tek kada omogući bolji život građanima i pobedi "nenarodnu vlast u Srbiji".

Govoreći o sutrašnjem skupu u beogradskoj hali Arena, gde će biti obeleženo dve godine postojanja stranke, Vučić je rekao da očekuje prisustvo oko 30.000 ljudi u hali i oko nje.

Skupu će prisustvovati brojni predstavnici diplomatskog kora, a dolazak su do sada potvrdili predstavnici 30 ambasada, među kojima i iz zemalja EU, SAD, Rusije, Kine, Indije i Japana, rekao je Vučić.

Funkcioner SNS-a rekao je da će na skupu biti predstavljene smernice za buduće delovanje strnake i najavio da će početkom naredne nedelje biti obavljeni i razgovori sa drugim opozicionim partijama o zajedničkom delovanju.

Inače, Srpska napredna stranka formirana je 7. novembra 2008. godine, mesec dana nakon sukoba šefa naprednjaka Tomislava Nikolića i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u vezi sa podrškom Zakonu o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Nikolić je najavio podršku tom sporazumu ukoliko vladajuća većina prihvati amandman radikala da se u tekst uvrsti odredba prema kojoj se sporazum odnosi i na Kosovo i Metohiju, kao sastavni deo Srbije.

Lider radikala je tu odluku preinačio, zbog čega je Nikolić podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika SRS i napustio tu stranku.

Zajedno sa nekoliko poslanika radikala Nikolić je oformio novi opozicioni poslanički klub u parlamentu "Napred Srbijo", a skoro mesec dana kasnije i SNS.

Naprednjaci su u protekle dve godine pobedili na nekoliko lokalnih izbora, a Vladi Srbije su podneli i peticiju za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sa više od milion potpisa građana.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво