Beograd spreman za Klintonovu

Poseta Hilari Klinton Beogradu je prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti, rekao ministar policije Ivica Dačić i dodao da je policija spremna za tu posetu.

Zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će policija biti spremna za sutrašnju posetu američke državne sekretarke Hilari Klinton Beogradu i da će za njeno obezbeđivanje biti angažovan veliki broj policajaca.

Dačić je istakao da je poseta Klintonove Beogradu prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti i da već od noćas kreću pripreme i operativno izvođenje akcije njenog dočeka i obezbeđivanja.

On je novinarima u Rači rekao da će biti anagažovan nešto manji broj policajaca nego zbog Parade ponosa, a da će biti primenjene mere bezbednosti kao prilikom poseta američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Hilari Klinton je treći visoki američki zvaničnik koji posećuje Beograd u poslednjih sedam godina.

Posle ubistva premijera Zorna Đinđića 2003. godine u Srbiji je bio tadašnji državni sekretar SAD-a Kolin Pauel, dok je Beograd prošle godine posetio američki potpredsednik Džozef Bajden.

Klintonova će u Beogradu najpre razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a zatim i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Tom sastanku prisustvovaće i potpredsednik Vlade Božidar Đelić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Klitonova će se sastati i sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, ona će u toku dana razgovarati i s ministrom Draganom Šutanovcem.

Svi sastanci biće održani u Palati Srbija.

Hilari Klinton će pre Srbije posetiti Bosnu i Hercegovinu, a iz Sarajeva će u Beograd stići sutra po podne. Posle Beograda, Klintonova će otputovati u Prištinu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се