LDP: U pregovore bez starih kadrova

Pregovore sa kosovskim Albancima ne smeju da vode stari kadrovi koji su se pokazali neuspešni, ocenjuje lider LDP-a Čedomir Jovanović. Srbija ne može da uđe u pregovore sa starom navikom da od svojih građana krije o čemu razgovara, ističe Jovanović.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da pregovore Srbije sa kosovskim Albancima ne smeju da vode stari kadrovi koji su se pokazali neuspešni.

"U nove pregovore o Kosovu Srbija ne može da uđe sa starom navikom da od svojih građana krije kako će i o čemu razgovarati, a da se istim neuspešnim kadrovima povere rukovodeća mesta u pregovaračkom timu", rekao je Jovanović u saopštenju LDP-a.

LDP navodi da neće prihvatiti "takvu gubitničku strategiju".

"Potrošeni ljudi, sa katastrofalnim rezultatima, ne smeju dobiti priliku da sprovode novu politiku. Rezultati će biti isti, a Srbija i kosovski Srbi će izgubiti dragoceno vreme i veliku priliku da, kroz ove razgovore, dogovor sa Albancima dobije drugačiju dimenziju i pruži izvesniju budućnost celom regionu", upozorio je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao da građani Srbije ne žele da u njihovo ime odlučuju oni koji su godinama trošili vreme i novac kao članovi i savetnici različitih timova Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Vuka Jeremića.

"Imamo puno poštovanje za Rusiju, za Ujedinjene nacije, ali Srbija je evropska zemlja, a problem sa Kosovom, prostor da Srbima na Kosovu bude bolje, možemo naći samo kroz zajedničku evropsku budućnost regiona, kroz evropska pravila i u Srbiji i na Kosovu, kroz prisustvo NATO-a na Kosovu i brz ulazak Srbije u taj politički savez", rekao je Jovanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара