PUPS partija evropske orijentacije

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić ocenio da je ta stranka dobro izabrala pre dve godine, kada se odlučila za koaliciju koja vodi Srbiju u Evropsku uniju. Srbija mora biti zemlja socijalne pravde, rekao lider SPS-a Ivica Dačić.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da je ta partija, osnovana pre samo četiri godine, izrasla u respektabilinu društvenu snagu i politički faktor bez kojeg se ne može voditi država i koja značajno utiče na budućnost zemlje.

Krkobabić je, na drugoj redovnoj Skupštini partije, rekao da je PUPS partija evropske orijentacije i kao moderna politička snaga zajedno sa svojim koalicionim partnerima radi na tome da se Srbija što pre integriše u Evropsku uniju.

Prema Krkobabićevim rečima, PUPS ima oko pola miliona simpatizera i članova, a sa svojim koalicionim partnerima - Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom čini biračko telo od više od milion stanovnika.

Predsednik PUPS-a je poručio da će ta koalicija "svakako zauzeti svoje pravo mesto na srpskoj političkoj sceni između prvog i trećeg mesta".

Jovan Krkobabić je dodao da su, kada se stvarala vladajuća većina u Srbiji, Demokratskoj stranci ponudili svoj socijalni program koji je integrisan u zvaničnu politiku Vlade i predstavlja okosnicu njenog socijalnog programa.

On je istakao da su penzije redovne i da se daju bez zaostatka.

"Zbog velike ekonomske krize i plate i penzije su zamrznute, ali čim se popravi ekonomska situacija, a na dobrom smo putu i da to uskoro uradimo, plate i penzije će krenuti na gore", rekao je predsednik PUPS-a.

Krkobabić je svim koalicionim partnerima poručio da su oni siguran i pouzdan partner.

Dačić: Srbija mora biti zemlja socijalne pravde

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je na Skupštini PUPS-a da je Srbija navikla da ima sistem jednakih šansi za sve i da mora biti zemlja socijalne pravde.

Dačić je rekao da je na koaliciju SPS-JS bilo mnogo pritisaka pre dve godine da se opredeli pri formiranju vlade i da ona tada nije odlučivala prema tome koja će partija biti na vlasti, već da li Srbija ima evropsku budućnosti i da li će očuvati državne i nacionalne interese.

"Zato smo se ovako i opredelili", poručio je Dačić, podsetivši da je vladajuća koalicija zasnovana na pet principa - očuvanju nacionalnih i državnih interesa, evrointegracijama, ekonomskom razvoju, socijalnoj pravdi i borbi protiv korupcije i kriminala.

Ivica Dačić je rekao da su ekonomska i socijalna politika usko povezane i poručio da, ukoliko neki ciljevi u tom delu nisu ostvareni, zbog nivoa ekonomske krize koja je pogodila ceo svet, ne znači da se od toga odustalo.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je i da Srbija vodi oštru i beskompromisnu borbu protiv kriminala poručivši da borba protiv kriminala ne može da ima izuzetaka i da je stoga velika odgovorost u vladajućoj koaliciji - da partijski interesi ne budu iznad državnog.

Osim Dačića, izbornoj skupštini prisustvovali su i predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, politički direktor G17 plus Vladimir Ilić, predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić i predstavnici diplomatskog kora i gosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Svečanom delu sednice prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Jovan Krkobabić je ponovo izabran za predsednika te stranke. Za Krkobabića je glasalo svih 3.409 delegata, koji su, pored lidera stranke, izabrali i Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво