SNS: Sve više razloga za izbore

Milion potpisa građana, prikupljenih za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naprednjaci će predati u sredu, najavio član Pravnog saveta SNS Nikola Selaković.

Član Pravnog saveta Srpske napredne stranke Nikola Selaković najavio je da će naprednjaci u sredu, 31. marta, predvođeni liderom Tomislavom Nikolićem, predati Vladi Srbije milion potpisa građana prikupljenih za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Srpska napredna stranka već je prikupila više od milion potpisa, a akcija još traje i nailazi na sve veći odziv građana", rekao je Selaković na konferenciji za novinare i napomenuo da je "razloga za raspisivanje izbora sve više".

Ocenio je da je "aktuelna vlast prošle sedmice krenula putem rasipanja, od trenutka kada je ostavku podneo guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić".

"Njegov potez ima višeznačnu pozadinu i ukazuje na neslaganje u vrhu vlasti, a služi i kao indirektna potvrda pogubne finansijske i monetarne politike, koju ovaj režim već dugi niz godina vodi", rekao je Selaković.

Marko Đurić, član Pravnog saveta naprednjaka, rekao je da će ta stranka "osporiti ustavnost i zakonitost štetne odluke, kojom se jednom broju funkcionera vladajućih stranaka omogućava vršenje dvostrukih funkcija".

"Tom odlukom direktno se krše važeći zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i važeći republički propisi, ali i Ustav Srbije. Naprednjaci će na zakonom i ustavom predviđen način osporiti opstanak u pravnom poretku ove štetne odluke", rekao je Đurić.

Dodao je da je prethodnih dana "Agenciji za borbu protiv korupcije stiglo više od 1.500 zahteva funkcionera, uglavnom ljudi koji participiraju u vlasti, da zadrže svoje dvostruke funkcije, suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korpucije".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво