Skupština Zrenjanina smenila Kneževića

Goran Knežević, koji je u pritvoru i pod optužnicom Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, odlukom odbornika zrenjaninske skupštine smenjen sa funkcije gradonačelnika. Stranačke kolege u lokalnom parlamentu zahvalile se Kneževiću na svemu što je uradio za Zrenjanin. Novi gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević razrešen je dužnosti na sednici Skupštine grada glasovima 40 od ukupno 64 odbornika.

Knežević je u pritvoru od oktobra, a početkom aprila Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optižnice protiv njega, njegovog pomoćnika Ivana Devića i još 20 članova grupe za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita.

Obrazlažući zahtev za smenu Kneževića, šef odborničke grupe Demokratske stranke Predrag Jeremić rekao je da se DS dogovorila sa koalicionim partnerima da sačeka rezultate istrage i momenat kada bude ugroženo normalno funkcionisanje lokalne samouprave.

Napominjući da je taj trenutak došao upravo sada, sedam meseci od pritvora Kneževića, i da je to dovoljan period za razrešenje, Jeremić je ocenio da je smena iznuđen, ali neophodan korak.

Nabrajajući šta je sve učinjeno u razvoju Zrenjanina dok je Knežević bio gradonačelnik, počev od investicija do zapošljavanja, Jeremić je rekao da će biti nastavljene sve započete investicije i zahvalio se Kneževiću na njegovom radu.

Novi gradonačelnik Mileta Mihajlov

Shodno poslovniku Skupštine, razrešenjem Gorana Kneževića sa funkcije gradonačelnika, prestaje mandat i zameniku gradonačelnika i članovima Gradskog veća.

Direktor Opšte bolnice u Zrenjaninu doktor Mileta Mihajlov, tajnim glasanjem, izabran je za gradonačelnika Zrenjanina.

Za novog gradonačelnika i staru gradsku vladu glasalo je 40 odbornika vladajućeg bloka, a protiv je bilo 19 odbornika opozicije.

Mihajlov, koji je rođen 1954. godine, član je Demokratske stranke, koja u koaliciji sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, G17 plus, Savezom vojvođanskih Mađara i Pokretom "Ravnopravnost" čini vladajuću većinu u Skupštini grada sa 41 od ukupno 67 odbornika.

Na predlog Mihajlova, za zamenika gradonačelnika ponovo je izabran Goran Kaurić iz stranke G17 plus, kao i svi dosadašnji članovi Gradskog veća.

Odbornici Srpske radikalne stranke i odbornička grupa Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija videli su rad Kneževića i njegove grupe u drugačijem svetlu, kao i privrednu situaciju, investicije i stanje u budžetu grada, povezujući sve to sa optužnicom i kriminalom.

Opozicioni odbornici tražili su da se u dnevni red današnje sednice, uz smenu Kneževića, uvrsti i smena njegovih saradnika, ali to nije prihvaćeno.

Odbornici SRS-a pojavili su se na današnjoj sednici obučeni u bele majice na kojima su bile ispisane parole "Stop kriminalu i koripciji žutog preduzeća" i "Zrenjanin grad demokratske provizije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара