SNS: Srbija na ivici haosa

Srpska napredna stranka poručila da je Srbija na ivici socijalnog, ekonomskog i političkog haosa. Kada tri predstavnika finansijske vlasti daju tri kontradiktorna predloga za izlazak zemlje iz krize, to pokazuje kakav je haos u zemlji, rekao Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da se Srbija nalazi "na ivici socijalnog, ekonomskog i političkog haosa".

"Srbija se nalazi na ivici ekonomskog i socijalnog haosa, a vlast je neodgovorna i jedini posao kojim se režim bavi je kampanja protiv Srpske napredne stranke, ali na taj način građani neće dobiti novi posao, niti veću platu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

"Savetovanje ekonomista na Kopaoniku pokazalo je kakav je haos u zemlji, kada su tri predstavnika finansijske vlasti izašli sa tri različita i kontradiktorna predloga za izlazak zemlje iz krize", rekao je Vučić.

Član Ekonomskog saveta naprednjaka Milenko Dželetović naglasio je da je Biznis-forum na Kopaoniku pokazao da vlast nema konzistentnu ekonomsku politiku, jer su predstavili tri različita scenarija za izlazak iz krize, a pritom, nisu mogli da se usaglase da li je Srbija uopšte izašla iz krize.

Dželatović je naglasio da su se u prva dva meseca ove godine pogoršali svi ključni makroekonomski pokazatelji i dodao da će nastavak "konfuzne ekonomske politike, koju vodi vlada, dovesti do novih otpuštanja radnika, povećanja PDV i budžetskog deficit i socijalnog raslojavanja".

Dželatović je rekao da Srbiji treba novi koncept ekonomske politke i novi model finansiranja privrednog razvoja, što je moguće primeniti samo sa novom vladom i novim ljudima koji su spremni da preuzmu odgovornost.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара