Читај ми!

Dijalog o Kosovu i Metohiji u Briselu – završen trojni sastanak

Nova runda pregovora Beograda i Prištine počela je u Briselu sastankom delegacije Prištine sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Sa evropskim zvaničnicima se potom sastao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Održan je i zajednički sastanak predstavnika Brisela, Beograda i Prištine.

Nova runda pregovora Beograda i Prištine, u kojoj učestvuju visoki predstavnik EU Žozep Borelj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti – održana je u Briselu.

Tema sastanka bila je francusko-nemački, odnosno evropski predlog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Dijalog je počeo sastankom delegacije Prištine sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Oko 16.15, Lajčak i Borelj sastali su se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Potom, evropski zvaničnici sastali su se zajedno sa Vučićem i Kurtijem.

Vučić se pre dijaloga u Briselu sastao sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saznaje RTS.

Pred polazak u Brisel, predsednik Vučić je poručio da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete i da će Srbija ići napred ma koliko to teško bilo. 

Portparol za spoljnu politiku Evropske komisije Peter Stano izjavio je da sastanak u okviru dijaloga na visokom nivou nije poslednji i da Beograd i Priština idu "korak po korak".

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво