Читај ми!

Brnabić: Težak dan za Srbiju u Briselu, očekujem formiranje ZSO

Premijerka Ana Brnabić istakla je povodom sutrašnjih pregovora s Prištinom u Briselu da to sigurno neće biti lak dan, ali da su "crvene linije" Srbije jasne, a to su nepriznavanje tzv. države Kosovo i nedavanje saglasnosti za njen ulazak u UN. Brbavićeva očekuje posle razgovora u Briselu formiranje Zajednice srpskih opština.

Ana Brnabić je obišla rekonstruisano omladinsko pozorište "Dadov" i tom prilikom istakla bezrezevnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću pred sutrašnji put u Brisel. 

Premijerka je istakla da posle ove runde razgovora u Briselu očekuje formiranje Zajednice srpskih opština nakon deset godina.

"Verujem da će predsednik Aleksandar Vučić umeti da sačuva nacionalne interese države Srbije", naglasila je premijerka.

Ona je rekla da je Vučić, da je želeo da prizna Kosovo i kapitulaciju, trebalo samo da ne radi ništa, jer su njegovi prethodnici "prodali, kapitulirali, izdali i dali ono što im niko nije tražio".

"Sigurno je da sutra neće biti ni malo lak dan, ali sam i srcem i dušom uz predsednika Aleksandra Vučića. Oni koji su dali i ono što im niko nije tražio dok su bili na vlasti, zaista ne bi trebalo ništa da spočitavaju predsedniku Vučiću", rekla je Brnabićeva.

Oni bi sada, kako je istakla, dok se predsednik Vučić bori za naše nacionalne interese i za mir i stabilnost, kako kaže, zaista trebalo da zaćute.

"Nemaju oni pravo da bilo šta spočitavaju predsedniku Republike koji se izborio da pitanje KiM ponovo bude na dnevnom redu. Verujem da će sve oči biti uprte u njega te da sutra moramo svi biti jedinstveni", kaže predsednica Vlade Srbije.

U vezi s pismom Francuske, Nemačke i Italije upućenom predsedniku, rekla je da je to pismo upućeno u Predsedništvo i da nije u redu da ga komentariše.

Brnabićeva je navela da ove godine ni predsednik SAD Džozef Bajden u čestitki za dan državnosti nike rekao da dijalog vodi u međusobno priznanje.

Ko određuje šta je politički  grafit

Na pitanje da li će se ukloniti politički i navijački grafiti iz okruženja Omladinskog pozorišta "Dadova", koje je danas obišao s Brnabić, i parka za decu i škole, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao se ne zna ko određuje šta je politički grafit.

Kazao je da lično nema problema sa grafitima Miloša Obilića i "Kosovo je Srbija".

Gradonačelnik je poručio da će pokušati da nađu mesto za grafite u gradu.

"Meni je pre par meseci jedan ambasador govorio o grafitima u Beogradu i ja sam pitao da li brine o komunalnom redu u Beogradu", rekao je Šapić.

Brnabićeva je rekla da je na državi da napravi da su u školama, vrtićima i drugim mestima stvore dobri uslovi za rad i prosvetnih radnika i učenoka, da nastavnici imaju dobre plate, ali i infrastrukturni uslovi za rad.

"Grafiti nisu jedini odraz onoga kakve su političke poruke", rekla je premijerka.

Na pitanje da li ga više plaši ili raduje demontaža Starog savskog mosta, Šapić je rekao da ne zna zašto bi se plašio i da jedva čeka da krenu radovi i da potpiše ugovor za tunel koji ide ispod Ekonomskog fakulteta.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво