Читај ми!

Novinarki RTS-a ponovo zabranjen ulazak na KiM: Bili su arogantni i neprijatni

Novinarki Radio-televizije Srbije Svetlani Vukmirović ni danas nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju kada je zbog novinarskog zadatka pokušala da pređe administrativni prelaz Merdare.

Svetlana Vukmirović kaže da su joj pripadnici kosovske policije na neprijatan način stavili do znanja da ne može da pređe administrativni punkt.

Ističe da je morala da potpiše papir, kao i da nije dobila obrazloženje zbog čega joj ne dozvoljavaju da prođe.

Policija je ostatku televizijske ekipe rekla da oni mogu da prođu i da nastave put, ali su oni  odbili, zato što je Vukmirovićeva vraćena.

Novinarka RTS-a vraćena je i juče sa administrativnog prelaza Merdare

Ekipa RTS-a trebalo je da radi redovnu emisiju o životu Srba na KiM "Pravo na sutra".

UNS osuđuje zabranu ulaska Svetlani Vukmirović na KiM 

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje današnju i jučerašnju zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju novinarki Svetlani Vukmirović i traži da se njoj i celokupnoj televizijskoj ekipi obezbedi nesmetan ulazak na teritoriju KiM.

UNS će se obratiti Međunarodnoj (IFJ) i Evropskoj federaciji novinara (EFJ), kao i OEBS-u, Unmiku i Euleksu zbog ovog teškog kršenja slobode medija.

UNS podseća da je Kosovo i Metohija teritorija sa najviše nekažnjenih i neistraženih ubistava i otmica novinara u Evropi, za šta odgovornost snose ne samo kosovske institucije, već pre svega međunarodna zajednica koja je dužna da obezbedi nesmetano kretanje novinara.

UNS dodaje da je uvek, a posebno u kriznim situacijama, neophodno obezbediti tačne informacije koje se mogu prikupiti samo na terenu, za šta je neophodan preduslov nesmetan rad novinara.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво