Читај ми!

Srbi četrnaest dana na barikadama; Petković: Spisak za hapšenje predsednikove porodice sastavio lično Kurti

Barikade su i dalje na glavnim magistralnim pravcima na severu Kosova i Metohije. U blizini Banjske pripadnici specijalne jedinice policije postavili su punkt za kontrolu vozila i putnika. Srpska lista saopštila je da je Priština objavila novu listu za progon Srba, kao i da se na njoj nalazi skoro kompletno rukovodstvo te liste. Kako navode, na listi su i viđeni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsednika Aleksandra Vučića. Spisak za hapšenje predsednikove porodice sastavio je lično Aljbin Kurti, poručuje direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Srbi su juče na mirnom protestu u Rudaru zahtevali povlačenje specijalnih snaga kosovske policije i oslobađanje uhapšenih Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića.

Sa Pantićem, koji se nalazi u bazi specijalne policije na Jarinju, porodica se još nije ni čula ni videla. S njim je razgovarao njegov advokat Ljubomir Pantović, kome je rekao da želi da čuje porodicu, ali da je jako uznemiren optužbama koje mu stavljaju na teret.

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je, komentarišući protest Srba u Rudaru, da su Srbi na Kosovu i Metohiji na ivici strpljenja, ivici snage i da su pokušali danas da na najlepši mogući način apeluju na sve međunarodne partnere da iskažu razumevanje za njihove probleme.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja rekao je da Priština čeka da Kfor reaguje i ukloni barikade na severu KiM, te da će ih u suprotnom ukloniti policija.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Svečlja potvrdio koliko se boji srpske snage i sloge, a iz Srpske liste saopštavaju da njegove pretnje neće uplašiti Srbe na barikadama. 

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво