Читај ми!

Vučić za RTS: Priznanje Kosova i članstvo u UN neprihvatljivi, o ostalom možemo da razgovaramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji "Četvrtkom u 9" da je doneta odluka na Vladi da večeras u elektronskom obliku, a sutra komandantu Kfora uruče zahtev za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 na teritoriju KiM. Odluka je doneta jednoglasno, kaže Vučić i dodaje da bi to bila dobra odluka i da bi smanjila tenzije. Francusko-nemački plan je predlog, ali postoji jedna stvar koju smo im jasno stavili do znanja, a to je da priznanje KiM i članstvo u UN za nas ne dolaze u obzir, istakao je Vučić.

Predsednik Vučić rekao je gostujući u emisiji "Četvrtkom u 9" da je Vlada Srbije odlučila je na sednici o slanju zahteva Kforu da se obezbedi prisustvo srpskih snaga na severu KiM.

Odluka je doneta jednoglasno, kaže Vučić i dodaje da bi to bila dobra odluka i da bi smanjila tenzije.

"Mislim da bi to bilo važno zbog zaštite srpskog stanovništva i pre svega zbog kontrole onoga što oni nazivaju graničnim prelazima, u stvari administrativne prelaze Jarinje i Brnjak i to bi dramatično smanjilo tenzije i do bi bila dobra odluka. Pretpostavljamo na osnovu svega što smo čuli da to neće biti prihvaćeno", kaže Vučić.

Vučić je rekao i da očekuje najveće pritiske zbog Kosova i Metohije i da je poručio međunarodnim predstavnicima da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN, a da o ostalim stvarima može da se razgovara.

Govorio je i o ekonomskoj situaciji i energetici i imamo li razloga da se radujemo godini koja dolazi. 

 

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара