Čitaj mi!

Dačić sa zamenikom ministra inostranih poslova Češke

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je zamenika ministra inostranih poslova Češke Republike Martina Dvoržaka.

U srdačnom i otvorenom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi Srbije i Češke vrlo dobri i izražena je spremnost za njihovo dalje jačanje u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnnih poslova. 

Izraženo je zadovoljstvo što se između dve zemlje odvija intenzivan i kontinuiran politički dijalog, kao i uverenje da će poseban doprinos daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje između Srbije i Češke dati predstojeća poseta predsednika Češke Republike Miloša Zemana Republici Srbiji, planirana za početak sledeće godine.

Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova i Metohije.

Obostrano je istaknuta spremnost za nastavak saradnje na zajedničkom projektu Češke kuće u Beogradu.

Izraženo je i uverenje da će dve zemlje nastaviti da uspešno sarađuju na multilateralnom planu razmenjujući podrške u vezi sa međunarodnim kandidaturama.

Dačić izrazio je nadu da će uskoro biti u prilici da se ponovo sretne sa svojim češkim kolegom, ministrom inostranih poslova Češke Republike Janom Lipavskim.