Читај ми!

Vučić zahvalio iranskom ministru na nepriznavanju Kosova

Ministar inostranih poslova Irana Mohamed Amir Abdolahijan boravi u poseti Beogradu, tokom koje se danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je u razgovoru sa šefom iranske diplomatije na principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Šef iranske diplomatije Abdolahian je rekao da Iran zadržava svoj dosledan stav u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o unapređenju bilateralnih odnosa i moguće ekonomske saradnje.

Iranski ministar se prethodno sastao i sa premijerkom Anom Brnabić. Kako je saopšteno iz vlade, razgovarali su o bilateralnoj saradnji i prijateljskim odnosima dveju zemalja.

Brnabićeva je konstatovala da se ove godine obeležava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, pri čemu je izrazila zahvalnost na principijelnom stavu Irana kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije.

Premijerka je naglasila da takva pozicija predstavlja podršku osnovnim principima međunarodnog prava, poručivši da je interes Srbije da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, na primer, u oblasti poljoprivrede.

Šef iranske diplomatije je ukazao na značaj odnosa dveju zemalja, istakavši aktivnu saradnju ambasadora u obe zemlje.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasadori Srbije u Teheranu Dragan Todorović i Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei.

Mohamed Amir Abdolahijan se juče sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво