Читај ми!

Zahtev opozicije da se kazni poslanik SNS-a zbog seksualnih aluzija i vređanja narodnih poslanica

Više poslaničkih klubova u Skupštini Srbije osudilo je, kako su naveli, brutalno nasilje i vređanje narodnih poslanica, saopštila je Narodna stranka. Traže da se poslaniku SNS-a Daliboru Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika, zbog "sekstičkih aluzija".

Kako se navodi u saopštenju, u toku trajanja sednice Narodne skupštine, u momentu izlaganja  poslanice Tatjane Manojlović, došlo je do brutalnog nasilja i vređanja narodnih poslanica.

"Naime, narodni poslanik SNS-a Dalibor Šćekić je konkludentnim radnjama (seksističkim aluzijama), jezikom i ustima na veoma jasan znak pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad narodnim poslanicama", navodi se u saopštenju.

Ocenjuju da je to nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz čl. 8 Zakona o javnom redu i miru kojim se vređa moral građana.

Napomenuli su da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice.

"Kako predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić na sugestije narodnih poslanica nije reagovao, zahtevamo da se poslaniku Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika", navodi se u saopštenju.

Ovakvo ophođenje - nasilje nad narodnim poslanicima najoštrije su sudili poslanički klubovi Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnika, Srpske koalicije Nada, Dveri, Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи