Читај ми!

Obradović traži hitnu sednicu o KiM: Da čujemo odgovor države

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da ta poslanička grupa traži vanredno zasedanje skupštinskog Odbora za KiM, kao i sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi vlast saopštila kakav je odgovor na francusko-nemački predlog za rešavanje pitanja KiM i da se na osnovu toga, kako je rekao, usvoji nova pregovaračka platforma.

"Mi tražimo da čujemo šta je odgovor države koji je poslat na taj predlog. Tražimo vanredno zasedanje na temu francusko-nemačkog predloga i odgovora koji skupština treba da da", rekao je Boško Obradović.

Obradović je ocenio da postoji "opasna tendencija da predsednik države sam pregovara o KiM, a onda kada vidi da je to besmisleno i da ne može sam da pribegne kamuflaži Saveta za nacionalnu bezbednost koji donosi odluke umesto skupštine".

"Ne može Savet za nacionalnu bezbednost da odlučuje o sankcijama Rusiji ili da odgovara na francusko-nemački predlog. To je tema za skupštinu", rekao je Obradović.

Tvrdi i da aktuelna vlast u krizi sa KiM uopšte ne pominje Srbe južno od Ibra "kao da ne postoje".

"Potrebna je nova politika po pitanju KiM, najpre na severu treba vratiti stanje na ono pre potpisivanja Briselskog sporazuma. Srbi na severu treba da pristupe formiranju srpske policije, srpske civilne zaštite, srpskog pravosuđa po Ustavu i zakonima države Srbije", smatra Obradović.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво