Читај ми!

Predsednik Vučić otkazao posete inostranstvu, sutra na vanrednoj sednici Vlade o razgovorima sa kosovskim Srbima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji. Sutra vanredna sednica Vlade.

Vlada Srbije održaće sutra sednicu na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. Sednica će biti održana u 10 sati u Palati Srbija.

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Predsednik Srbije sastaće se sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC. Vučić će patrijarha i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji. 

Predsednik će se danas u 18.30 sastati i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Vučić je otkazao sve posete u inostranstvu i izvinio se predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svetski lideri – od američkog predsednika Džozefa Bajdena, predsednika Francuske Emanuela Makrona, predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, Muhameda bin Zajeda i drugih.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво