Читај ми!

Deo opozicije traži hitnu sednicu Skupštine grada Beograda

Šefovi odborničkih grupa "Ujedinjeni", "Moramo", Narodne i Demokratske stranke dogovorili su se na sastanku u Skupštini Grada da tom parlamentu podnesu inicijativu za hitno održavanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o gradonačelniku Aleksandru Šapiću i načinu na koji vodi Beograd.

Šefica odborničke grupe koalicije "Ujedinjeni" Mila Popović najavila je da će u narednih nekoliko dana biti sakupljeni potpisi za tu inicijativu i naglasila da su potrebni potpisi 37 odbornika.

Ona je iznela tvrdnju da su Beograđani već godinama taoci bahatih investitora bliskih vlasti i, kako je navela, "taoci urbanističkog haosa u sopstvenom gradu".

"Aleksandar Šapić je svojim delima pokazao da je isti kao oni i takav čovek ne treba da bude gradonačelnik Beograda. Zbog toga ćemo podneti zahtev za sazivanje hitne sednice na kojoj će se raspravljati o svim nedelima Aleksandra Šapića", rekla je Popovićeva.

Šef odborničke grupe koalicije "Moramo" Dobrica Veselinović rekao je da će u narednih nekoliko dana biti uobličen tekst za sazivanje vanredne sednice i da će tada biti odlučeno da li će u njemu biti i inicijativa za smenu Aleksandra Šapića.

Veselinović je potvrdio da su neposredan povod za sazivanje sednice "medijski natpisi o legalizovanju nelegalnog objekta Aleksandara Šapića".

Rekao je i da predsednik Skupštine Grada ima rok od 15 dana nakon prijema zahteva da sazove vanrednu sednicu.

Naveo je da su na današnji sastanak pozvani Dveri, Zavetnici i DSS, ali da se nisu odazvali pozivu.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије