Читај ми!

Hrvatska nadigrala Austriju, a Holandija bolja od Belgije za plej-of Lige nacija

Fudbaleri Hrvatske pobedili su, na gostovanju, Austriju sa 3:1, dok je Holandija savladala Belgiju sa 1:0, ekipe su pobedama obezbedile prva mesta u grupama 1 i 4 u A Ligi nacija i plasman u plej-ofu. Kao poslednjeplasirani timovi iz ovih grupa u B ligu odlaze timovi Austrije i Velsa.

Fudbaleri Hrvatske na gostovanju na stadionu "Ernst Hapel" u Beču revanširali su se Austrijancima za poraz od 3:0 u Osjeku.

Već na samom početku meča u 7. minutu Luka Modrić je zatresao mrežu domaćina za vođstvo od 1:0, ali su domaćini nastavili sa dobrom igrom.

Samo dva minuta kasnije Kristof Baumgartner je glavom postigao pogodak za izjednačenje, a do kraja poluvremena domaćini su imali nekoliko dobrih šansi ali ne uspevaju da postignu gol.

U nastavku se situacija znatno izmenila i Hrvati uspevaju da za nekoliko minuta sredinom poluvremena obezbede pobedu.

Prvo je u 69. minutu Marko Livaja glavom postigao gol za 2:1, a potom u 73. i Dejan Lovren glavom postiže pogodak za konačnih 3:1.

Ovom pobedom je Hrvatska obezbedila prvo mesto u grupi i plasirala se u plej-of, a Austrija je ostala na poslednjem mestu i naredne sezone se seli u B Ligu nacija.

U drugoj utakmici grupe 1 Danska je nadigrala Francusku sa 2:0 na svom terenu ali su oba tima zadržala su dosadašnje drugo i treće mesto u grupi.

U grupi 4 timovi Holandije i Belgije su u direktnom duelu odlučivali o prvom mestu i sve je bilo neizvesni u ravnopravnom duelu sve do 73. minuta kada je Virgil van Dajk postigao pogodak za Holanđane kojim im je osigurao prvu poziciju u grupi.

U drugoj utakmici su se Velšani i Poljaci borili za opstanak u A ligi, ali tim Velsa nije uspeo da sačuva svoju mrežu na domaćem terenu.

U 58. minutu Karol Sviderski je zatresao mrežu Velšana za 1:0, a potom su Poljaci sačuvali prednost do kraja meča i sebi obezbedili opstanak u A ligi.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво