Читај ми!

Vučić se sastao u Njujorku sa Borutom Pahorom i Tanjom Fajon

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Njujorku sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon tokom poslednjeg dana učešća na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Kratak susret sa Borutom Pahorom i Tanjom Fajon na marginama poslednjeg dana #UNGA77, tokom kojeg smo razmenili utiske o zasedanju i razgovarali o regionalnim pitanjima", objavio je Vučić na Instagramu profilu "buducnostsrbijeav".

Predsednik Srbije sastao se prethodno u Njujorku sa zamenicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić se danas u Njujorku sastao i sa predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom. skupštine UN.

Kaže da su se saglasili da je postojeća globalna kriza pravo vreme da se podsetimo temeljnih načela na kojima su zasnovane UN, od kojih je jedno od najvažnijih nepovredivost teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemalja članica, na čemu Srbija insistira i za šta se dosledno bori u međunarodnoj političkoj areni.

"Dogovorili smo se da ojačamo i intenziviramo politički dijalog, zasnovan na polazištima uzajamnog poštovanja i uvažavanja na kojima je svojevremeno nastao i Pokret nesvrstanih zemalja, budući da je Srbija iskreno posvećena obnavljanju i nadogradnji odnosa sa afričkim zemljama na principu ravnopravnosti i međusobnog razumevanja", objavio je Vučić na instagramu.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво