Čitaj mi!

Petar Miletić spoljno-politički savetnik Aljbina Kurtija

Premijer u Prištini Aljbin Kurti imenovao je Petra Miletića za spoljnopolitičkog savetnika, preneli su mediji na albanskom, objavljujući fotografiju odluke potpisane danas.

Dužnosti i odgovornosti Miletića predviđene su uredbom vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava.

U jednoj od tačaka odluke navodi se da Miletiću u svojstvu spoljnopolitičkog savetnika prestaje radni odnos prestankom mandata premijera, ako imenovanje ne prestane ranije.

Mediji u Prištini navode da je Miletić 2012. godine bio potpredsednik skupštine iz redova Samostalne liberalne stranke i dodaju da je te godine, osudio akciju tada opozicionog pokreta Samoopredeljenje na administrativnim prelazima kod Merdara i Belog Brrda.

Mediji takođe podsećaju i na raniji intervjuu za list Danas, u kome je Miletić rekao da dalji razvoj situacije zavisi od Samoopredeljenja, optuživši ga da koristi "nametanje antisrpske atmosfere", zbog koje, između ostalog, nisu doneti važni zakoni za srpsku zajednicu.